P.C. Cast- Christin Cast: Elárulva


Zoey Redbird egyre jobban megszokja a vámpírjelöltek nem éppen hétköznapi életét, és úgy érzi, végre sikerült beilleszkednie, barátokra lelnie. Megválasztják a Sötétség Lányainak vezetőjévé, ráadásul a szerelmi élete is egyenesbe kerül, hiszen az iskola leghelyesebb pasijával, Erikkel jár. Az Éjszaka Háza felett azonban sötét viharfellegek gyülekeznek, és egyszer csak bekövetkezik az, amitől mindenki rettegett: holtan találnak egy fiút a városban, és minden jel arra mutat, hogy egy vámpír végzett vele. Rendőrök bukkannak fel az Éjszaka Házában, és Zoey hamarosan a gyanúsítottak között találja magát. Vajon ki akarja rá terelni a gyanút?Segítségre van szüksége, ám akkor történik valami, ami alapjaiban rengeti meg a világba vetett hitét, és már nem tudja, kiben bízhat meg és kiben nem, ki a barát és ki az ellenség…

Zoey tanulmányainak megkezdése óta az Éjszaka házában eltelt egy hónap. Az újonc lányból suli kedvence lett, nemcsak azért, mert Zoey jele különleges, hanem azért is, mert megakadályozta, hogy az előző Éjszaka Lányai szertartás Aphrodité figyelmetlensége miatt kudarcba fulladjon. Ennek a bátor tettnek jutalmaként Nüx megajándékozta Zoeyt további tetoválások sorozatával, mely egyedülálló az iskola történetében. Sok újdonság történik ebben a hónapban is: Zo mentora, Neferet, elveszi Aphroditétől nem megfelelő viselkedése miatt az Éjszaka Lányainak vezetője pozíciót, és Zo-nak adja. Zoeynak éppen ezért nagy fejtörést okoz, hogyan alakítsa át a suli elitklubját egy sokkal népszerűbb, és barátságosabb szertartássá. Kutatása közben észre sem veszi, mekkora bajba keverheti magát, mikor megismerkedik a koszorús vámpír költővel, Loren Blake-kel, aki úgy vonzza magához, mint a mágnes a vasat. Zoey aktuális barátja, Erik Night épp drámaversenyen van, ezért Zoey körül kezd összebonyolódni a pasivonal, tekintve, hogy expartnerével véletlen összefut, és akarata ellenére (?) egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Hogy éjszaka ne legyen nyugta a vámpírtanonc társaságnak, rejtélyes eltűnések történnek Tulsában, ami összefüggésbe hozható az Éjszaka Házával. Továbbá Aphrodité látomásai egyre megbízhatatlanok, vagy mégsem? Vajon Nüx elfordult az undok vámpírjelölttől, vagy mégsem?
Ha még nem lenne elég az izgalmakból, egyik szereplőnkért is elkezdhetünk aggódni...

Nekem az első és második kötet közül ez tetszett eddig a legjobban. Míg az első történet felvázolja a cselekményt, addig ez a kötet már sokkal gördülékenyebb, a szereplők és szituációk továbbra is magukkal ragadnak. Bár feltűnt, hogy egyes vámpírtanoncoknak nagyon felvágták a nyelvét, és érthetetlennek tartottam az erotikus jelenetet is, elvégre ez egy tinikönyv, vagy nem?
Amit nem értettem, hogy nagynak találtam az ellentétet Zoey viselkedésében Erik iránt az előző és a mostani kötetet összevetve... mintha már nem érdekelné annyira a pasi, mint amennyire rajongott érte az előző kötetnél. Pár főbb szereplővel kibontakozott egy alapos gyanúm, hogy esetleg nem olyan jófiúk, mint amilyennek látszanak, és ez a gyanú igazolást nyert a kötet végére. Minden esetre nem bírtam kivárni, hogy ne folytassam azonnal a következő kötettel az olvasást. :)

Kedvenc szereplő: Marx nyomozó
Utált szereplő: Aphrodité mamája és papája
Kedvenc jelenet: amikor a vámpírtanoncok moziznak a pihenőben

Értékelés: 4 pont az 5-ből

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Téma

Üzemeltető: Blogger.

Népszerű bejegyzések

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Anonyma has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide

Keresés ebben a blogban


About Me

Saját fotó
Rólam beszél majd a blogom.

"Az életről tudom, hogy végleges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal."


Followers


Recent Comments