Furcsa hagyaték... avagy amikor a csontváz (ismét) kitáncol a szekrényből...

Gyilkosság történt. Sookie egyik kedves rokonát megölték. A hír mindenkit meglep, hiszen Hadley vámpír volt. Eltűnésének éjjelén a vámpírkirálynő hozzáment Arkansas királyához, és minden jel arra mutat, hogy a rokonnak köze volt mindkettejükhöz. Mi több, birtokába jutott valami, amire sokaknak fáj a szemfoguk. Sookie épp indulni készül, mikor feltűnik a színen Quinn, a vértigris, aki már az első randevún bajba keveri szíve választottját.

Minden jellemzés előtt meg kell, hogy jegyezzem, hogy a kötet elolvasása előtt olvassátok el az írónő novelláját, amely magyarul az Egyszavas válaszok címet viseli, és a Karó című novelláskötetben jelent meg. Ez a novella az előzménye a könyvnek. Enélkül is olvasható a kötet, csak kicsit értetlenül fogtok állni a visszautalgatások előtt. :)
Nos, a mi Sookie barátnőnk megint az események közepén találja magát. Békés életébe maga a vámpírtársadalom krémje csöppen bele, hiszen az unokatestvére elhalálozott, és Sookienak kell intézkednie ezügyben... Egészen New Orleansig kell utaznia, hogy fényt derítsen a semmiképp sem természetes (a vámpíroknál a végleges halál már nem természetes folyamat...) halálesetet. Mindeközben igyekszik összegereblyézni összetört önbizalmát, ám ez kevésbé sikerül, mert a szíve két hűtlen választottja, Bill és Erik sem hagyják nyugodni. Később persze a helyes vérfarkas, Alcide is felkavarja az érzelemvilágát, de nincs ideje ezzel törődni. Bon Teps-ben csőstül jön a baj, váratlan látogatók, eltűnések, és a családban orvosi problémák ütik fel a fejüket, és természetesen nagy ünneplés is készülődik a városkában...
Ez a könyv a várakozásaimmal ellentétben remekül sikerült. Sok minden történt benne, és különösen tetszett, hogy megismerhettem a vámpírkirálynő sztoriját, mert a filmsorozatban nem sok mindent tudtam meg róla, sőt, az egészet úgy, ahogy van, lehagyták. :( Sookie új randipartnerre tesz szert Quinnben, akit nagyon nehezen tudtam elképzelni magamnak. Ennek az a magyarázata, hogy én nem bírom a kopasz pasikat. (Aztán persze kiszemeltem magamnak fantáziámban a szerepre Jason Statham-et, és máris jobb lett minden. :D) Ami az idegeimre ment, ahogy Quinn állandóan "bébizte" Sookie-t. Ettől nekem feláll a hátamon a szőr, de ez Amerika... mindenki mindenkinek baby... -.-"
Eric továbbra is a kedvencem, Billre még mindig csóválom a fejem. Valahogy mindig olyan érzésem van, mikor olvasok róla, és látom a sorozatot, hogy: "Jééézusom, miéért pont őő?!". Nem tetszik. Udvarias, de jellemtelen. Valahogy... nem. Örülök, hogy a főhősnő lelkivilága továbbra sem egy Anita Blake-éhez hasonló, hanem továbbra is tartható az ésszerűség a pasizási szokásaiban. :) :) Ő mindig csak szigorúan egy pasival kavar,és csakis akkor, ha az előző nincs a képben, mert a.) összetörte a szívét (Bill), b.) idióta (Alcide) c.) ugráltatja (Eric) és d.) túl sok (Calvin Norris). Találjátok ki, ki kicsoda... :)
Sookie-t imádom háziasszonyként, és okos kis ötleteiért (ki nem nézném belőle, pedig tényleg nagyon fifikás a csaj), egyszerűen üdítő kis vámpír-limonádéként hat nekem ez a kötet. Ja, és a boszorkányok mellett új mágikus lények is feltűnnek... Ajánlom a nyári melegben azoknak, akik szeretik a könnyed nyári True Blood- fílinget.

Kedvenc szereplő: Sophie-Anne
Utált szereplő: a Pelt család
Kedvenc jelenet: amikor rekonstruálják Hadley esetét
Utált jelenet: minden, amiben a Pelt család szerepel

Értékelés: 4 pont / az 5-ből

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Téma

Üzemeltető: Blogger.

Népszerű bejegyzések

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Anonyma has read 0 books toward a goal of 50 books.
hide

Keresés ebben a blogban


About Me

Saját fotó
Rólam beszél majd a blogom.

"Az életről tudom, hogy végleges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal."


Followers


Recent Comments